Gyümölcsök és gyümölcskészítmények

Élelmiszer neve kj kcal fehérje zsír szénhidrát rost
alma  126  30 
almabefőtt  348  83  2.6 
ananász  213  51  0.4  0.7  12  0.4 
ananászkonzerv  327  78  0.2  0.5  16.9  0.2 
aszalt szilva  1140  271  2.3  61.8  1.6 
avokádó  958  227  1.9  23.5  1.9  3.3 
banán  431  103  1.3  0.1  24.2  0.4 
citrom  105  25  0.4  5.8  2.3  2.2 
cseresznye  255  61  0.8  0.7  14  0.4 
egres  159  38  0.6  1.4  2.7 
fagyasztott málna  120  30  1.2  0.2  5.8 
fagyasztott meggy  210  50  0.8  0.2  11.2 
földieper  142  34  0.9  0.6  7.2  0.8 
füge (szárított)  1400  270  3.5  1.3  62  6.5 
görögdinnye  122  29  0.5  0.2  6.5  0.8 
grapefriut  146  35  0.5  1.6  7.2  0.4 
kiwi  231  55  0.6  11.3  0.8 
körte  209  50  0.4  0.3  12  2.6 
málna  117  28  1.2  0.8  5.4  5.6 
mazsola  1159  276  2.4  6.7  65  2.8 
meggy  213  51  0.8  1.4  11  0.3 
meggybefőtt  370  90  0.6  20.8 
narancs  167  40  0.6  1.5  8.5  0.5 
őszibarack  167  40  0.7  0.3 
ribiszke (vörös)  138  33  0.6  1.2  4.3 
sárgabarack (kajszi)  192  46  0.9  0.6  10.2  0.8 
sárgadinnye  163  39  0.3  0.1  9.5  0.7 
szeder  134  32  0.8  1.8 
szilva  238  57  0.7  0.5  13.1  0.5 
szőlő  318  76  0.6  0.5  18.1  1.3 

Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.