Halak, kagylók, rákok, halkészítmények

Élelmiszer neve kj kcal fehérje zsír szénhidrát rost
angolna  1200  285  15  25 
busa  384  92  18  1.9  0.6 
fogas  351  84  19  0.8  0.2 
harcsa  326  78  17.5  0.8  0.2 
heck  374  89  20.2  0.9 
kagyló  273  65  6.5 
kagylókonzerv  780  185  7.8  1.5 
kaviár  1117  266  26  16  4.6 
keszeg  320  77  16.9  0.8  0.2 
lazac  865  206  20  14 
pisztráng  452  113  21.5  2.9 
ponty  420  100  16  0.1 
rák  335  79  17.2  1.1 
rákkonzerv  290  69  15  0.5 
szardíniakonzerv  1184  283  22.5  21.4 
tőkehalfilé  364  87  19.4  0.5  1.2 

Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.