Halak, kagylók, rákok, halkészítmények
Élelmiszer neve | kj | kcal | fehérje | zsír | szénhidrát | rost |
angolna | 1200 | 285 | 15 | 25 | 0 | 0 |
busa | 384 | 92 | 18 | 1.9 | 0.6 | 0 |
fogas | 351 | 84 | 19 | 0.8 | 0.2 | 0 |
harcsa | 326 | 78 | 17.5 | 0.8 | 0.2 | 0 |
heck | 374 | 89 | 20.2 | 0.9 | 0 | 0 |
kagyló | 273 | 65 | 9 | 2 | 6.5 | 0 |
kagylókonzerv | 780 | 185 | 7.8 | 1.5 | 0 | 0 |
kaviár | 1117 | 266 | 26 | 16 | 4.6 | 0 |
keszeg | 320 | 77 | 16.9 | 0.8 | 0.2 | 0 |
lazac | 865 | 206 | 20 | 14 | 0 | 0 |
pisztráng | 452 | 113 | 21.5 | 2.9 | 0 | 0 |
ponty | 420 | 100 | 16 | 4 | 0.1 | 0 |
rák | 335 | 79 | 17.2 | 1.1 | 0 | 0 |
rákkonzerv | 290 | 69 | 15 | 0.5 | 0 | 0 |
szardíniakonzerv | 1184 | 283 | 22.5 | 21.4 | 0 | 0 |
tőkehalfilé | 364 | 87 | 19.4 | 0.5 | 1.2 | 0 |
Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.