Húsok,húskészítmények

Élelmiszer neve kj kcal fehérje zsír szénhidrát rost
borjúhús  502  110  19.5  4.5  0.3 
borjúmáj  527  126  20.9  3.1  3.6 
csabai paprikás szalámi  2059  492  19.6  45.8  0.3 
csirkehús bőr nélkül  440  110  24.7  0.5 
csirkemáj  525  125  20  3.7 
gépsonka  637  156  22.6  7.1  0.4 
hurka (májas)  1247  298  14  23  8.7 
hurka (véres)  1218  291  13.1  23 
kacsahús  781  186  19  12  0.4 
libahús  832  198  18.5  13.6  0.3 
libamáj  1891  203  22.1  40.2  0.5 
marhahús (kissé zsíros)  1071  255  16  21  0.5 
marhahús (sovány)  958  228  16  19  0.6 
párizsi, krinolin  887  212  11.9  18.2  0.2 
pulykamell  708  169  20.5  9.5  0.4 
sertéshús (kissé zsíros)  1201  286  17.5  23.9  0.3 
sertéshús (sovány)  668  159  21  8.1  0.4 
sertéshús (zsíros)  1772  422  12  42  0.3 
sertésmáj  569  136  19.5  5.3  2.5 
sertésnyelv  891  213  16.8  16  0.5 
téliszalámi  2159  516  25.1  46.1  0.3 
virsli  967  231  12.5  20  0.2 
zalai felvágott  1016  242  15.6  19.9  0.6 

Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.