Kenyér és tésztafélék
Élelmiszer neve | kj | kcal | fehérje | zsír | szénhidrát | rost |
1db kifli (45 g) | 544 | 130 | 4 | 1 | 26 | 0 |
1db zsemle (54 g) | 615 | 147 | 5.1 | 0.4 | 30.8 | 0.5 |
alföldi kenyér | 1054 | 251 | 9.8 | 1.4 | 53.1 | 1.1 |
bakonyi barna kenyér | 1020 | 245 | 8.5 | 0.8 | 50.6 | 1.5 |
búzakorpás kenyér | 825 | 197 | 23 | 0.5 | 22 | 1.5 |
fürjtojásos barnatészta | 1414 | 339 | 13 | 1.8 | 65.2 | 1 |
graham kenyér | 1110 | 265 | 10.1 | 1 | 54 | 1.8 |
réteslap (1 csomag) | 699 | 167 | 3 | 7 | 23 | 0.7 |
rozskenyér | 1067 | 255 | 8.1 | 0.9 | 53.6 | 1.5 |
száraztészta (4 tojásos) | 1598 | 382 | 15 | 3.4 | 72.9 | 0.5 |
száraztészta (8 tojásos) | 1638 | 390 | 17 | 5 | 69.2 | 0.5 |
szójás kenyér | 916 | 218 | 14.7 | 0.5 | 38.5 | 1.6 |
zsemlemorzsa | 1431 | 342 | 10.2 | 0.9 | 73.3 | 1.2 |
zsúrkenyér | 1268 | 303 | 9.6 | 4 | 57 | 0.9 |
Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.