Tej és tejtermékek
Élelmiszer neve | kj | kcal | fehérje | zsír | szénhidrát | rost |
1db túrórudi (30 g) | 345 | 85 | 5.9 | 3.2 | 7.7 | 0 |
aludttej | 172 | 41 | 3.4 | 1 | 4.6 | 0 |
camembert (bakony) sajt | 1256 | 299 | 21.5 | 23 | 1.5 | 0 |
edami sajt | 1474 | 351 | 26.2 | 26.6 | 1.7 | 0 |
ementáli sajt | 1604 | 382 | 27.8 | 29.4 | 1.5 | 0 |
gyümölcsös joghurt | 307 | 73 | 3.5 | 2 | 10.3 | 0.2 |
joghurt | 272 | 65 | 3.4 | 3.6 | 4.6 | 0 |
juhtúró | 823 | 197 | 17.9 | 12.4 | 3.5 | 0 |
kakaó (tejes) | 270 | 65 | 3.5 | 0.5 | 11.4 | 0 |
kavétejszín | 723 | 173 | 3.3 | 16 | 3.9 | 0 |
kefír (sovány) | 138 | 33 | 3.4 | 0.1 | 4.6 | 0 |
kenhető sajt (mackó) | 1260 | 300 | 16.7 | 25 | 2 | 0 |
köményes sajt | 916 | 218 | 30.5 | 10 | 1.6 | 0 |
krémtúró | 905 | 215 | 15.1 | 8.8 | 19.1 | 0 |
márványsajt | 1485 | 355 | 20 | 29.7 | 2 | 0 |
óvári sajt | 1226 | 292 | 29.6 | 18.5 | 1.7 | 0 |
pálpusztai sajt | 1197 | 285 | 22.6 | 21 | 1.4 | 0 |
pannónia sajt | 1604 | 382 | 27.8 | 29.4 | 1.5 | 0 |
parmezán sajt | 1570 | 374 | 26.8 | 28.9 | 1.6 | 0 |
pelsó sajt | 1334 | 323 | 24.1 | 25 | 1.4 | 0 |
tehéntúró (félzsíros) | 600 | 143 | 16.2 | 7 | 3.7 | 0 |
tehéntúró (sovány) | 318 | 76 | 14.1 | 0.5 | 3.8 | 0 |
tehéntúró (zsíros) | 823 | 197 | 17.9 | 12.4 | 3.5 | 0 |
tej | 252 | 60 | 3.4 | 2.8 | 5.3 | 0 |
tejföl | 575 | 137 | 3.4 | 12 | 4 | 0 |
tejföl (csökkentett zsírt.) | 723 | 173 | 3.3 | 16 | 3.9 | 0 |
tej (fölözött) | 142 | 34 | 3.5 | 0.1 | 4.7 | 0 |
tejszínhab | 1221 | 292 | 2.6 | 30 | 3 | 0 |
trappista sajt | 1554 | 370 | 27.7 | 28.1 | 1.6 | 0 |
Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.