Tej és tejtermékek

Élelmiszer neve kj kcal fehérje zsír szénhidrát rost
1db túrórudi (30 g)  345  85  5.9  3.2  7.7 
aludttej  172  41  3.4  4.6 
camembert (bakony) sajt  1256  299  21.5  23  1.5 
edami sajt  1474  351  26.2  26.6  1.7 
ementáli sajt  1604  382  27.8  29.4  1.5 
gyümölcsös joghurt  307  73  3.5  10.3  0.2 
joghurt  272  65  3.4  3.6  4.6 
juhtúró  823  197  17.9  12.4  3.5 
kakaó (tejes)  270  65  3.5  0.5  11.4 
kavétejszín  723  173  3.3  16  3.9 
kefír (sovány)  138  33  3.4  0.1  4.6 
kenhető sajt (mackó)  1260  300  16.7  25 
köményes sajt  916  218  30.5  10  1.6 
krémtúró  905  215  15.1  8.8  19.1 
márványsajt  1485  355  20  29.7 
óvári sajt  1226  292  29.6  18.5  1.7 
pálpusztai sajt  1197  285  22.6  21  1.4 
pannónia sajt  1604  382  27.8  29.4  1.5 
parmezán sajt  1570  374  26.8  28.9  1.6 
pelsó sajt  1334  323  24.1  25  1.4 
tehéntúró (félzsíros)  600  143  16.2  3.7 
tehéntúró (sovány)  318  76  14.1  0.5  3.8 
tehéntúró (zsíros)  823  197  17.9  12.4  3.5 
tej  252  60  3.4  2.8  5.3 
tejföl  575  137  3.4  12 
tejföl (csökkentett zsírt.)  723  173  3.3  16  3.9 
tej (fölözött)  142  34  3.5  0.1  4.7 
tejszínhab  1221  292  2.6  30 
trappista sajt  1554  370  27.7  28.1  1.6 

Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.