Zöldségek főzelékek
Élelmiszer neve | kj | kcal | fehérje | zsír | szénhidrát | rost |
brokkoli | 100 | 24 | 3.3 | 0.2 | 2.1 | 0.8 |
burgonya | 385 | 92 | 2.5 | 0.2 | 20 | 0.5 |
cékla | 126 | 30 | 1.3 | 0.1 | 5.9 | 0.9 |
csemege uborka | 65 | 15 | 0.6 | 0.1 | 2.6 | 0 |
csiperkegomba | 163 | 39 | 5.9 | 0.2 | 3.3 | 0.8 |
cukkini | 126 | 30 | 1.5 | 0.4 | 5.3 | 0.8 |
fagyasztott brokkoli | 120 | 28 | 2.3 | 0.3 | 4 | 0 |
fagyasztott zöldbab | 120 | 30 | 2.5 | 0.3 | 4.2 | 1.3 |
fagyasztott zöldborsó | 370 | 90 | 6.5 | 0.4 | 15 | 2.7 |
fejes saláta | 64 | 16 | 1.4 | 0.3 | 2 | 0.6 |
fokhagyma | 559 | 133 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 |
gombakonzerv | 100 | 29 | 2.3 | 0.5 | 3 | 0.8 |
hagyma | 163 | 39 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 0.7 |
káposzta (fejes) | 130 | 31 | 1.6 | 0.2 | 5.7 | 0.7 |
káposzta (savanyú) | 84 | 20 | 1.1 | 0.2 | 3.4 | 0.7 |
káposzta (vörös) | 130 | 31 | 1.7 | 0.2 | 5.7 | 0.6 |
karalábé | 160 | 38 | 2.1 | 0.2 | 6.9 | 0.8 |
karfiol | 121 | 29 | 2.4 | 0.4 | 3.9 | 0.9 |
kelbimbó (bimbós kel) | 206 | 49 | 4.9 | 0.6 | 6.1 | 1.4 |
kelkáposzta | 142 | 34 | 3.6 | 0.3 | 4.3 | 0.6 |
kígyóuborka | 46 | 11 | 1 | 0.1 | 1.7 | 0.6 |
konzerv zöldborsó | 250 | 60 | 4.2 | 0.2 | 10.1 | 0 |
kovászos uborka | 50 | 12 | 0.7 | 0.2 | 1.9 | 0.6 |
kukorica | 531 | 127 | 4.7 | 1.6 | 23.6 | 1.5 |
laskagomba | 175 | 42 | 1.9 | 0.7 | 6 | 2.8 |
olívabogyó | 937 | 222 | 0.2 | 21.9 | 6.5 | 0 |
padlizsán | 105 | 25 | 1.3 | 0.2 | 4.8 | 0.7 |
paprika (zöld) | 84 | 20 | 1.2 | 0.3 | 3 | 0.9 |
paradicsom | 92 | 22 | 1 | 0.2 | 4 | 0.5 |
paradicsompüré | 460 | 110 | 5 | 1 | 20 | 0 |
petrezselyemgyökér | 121 | 29 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 1.2 |
petrezselyemzöld | 251 | 60 | 4.4 | 0.4 | 9.8 | 1.4 |
póréhagyma | 151 | 36 | 2.2 | 0.3 | 6.3 | 1.3 |
retek | 63 | 15 | 1.2 | 0.1 | 2.2 | 0.8 |
sárgarépa | 146 | 35 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 1 |
sóska | 96 | 23 | 2.4 | 0.5 | 2.3 | 0.5 |
spárga | 67 | 16 | 2 | 0.1 | 1.8 | 0.6 |
spenót (paraj) | 75 | 18 | 2.3 | 0.3 | 1.8 | 0.5 |
sült burgonya | 1810 | 430 | 6.6 | 36.6 | 53 | 0 |
sütőtök | 322 | 77 | 1.5 | 0.6 | 16.5 | 0.7 |
tök (gyalult) | 126 | 30 | 1.1 | 0.1 | 6.1 | 0.8 |
zeller | 121 | 29 | 1.4 | 0.3 | 5 | 1 |
zöldbab | 167 | 40 | 2.6 | 0.3 | 6.8 | 1.3 |
zöldborsó | 368 | 88 | 7 | 4 | 14 | 2.7 |
Dr. Lindner-Dr. Bíró: Tápanyagtáblázat (1998) alapján.